Running Smart

Blessurepreventie en prestatieverbetering voor lopers.

Wat is de bedoeling van Running Smart?

De bedoeling is om bij de eerste kennismaken een anamnese af te nemen en een biomechanische screening te doorlopen.

Tijdens de anamnese wordt er een vragenlijst afgenomen en is er een vraaggesprek in verband met de klachten van de atleet, knelpunten in het lichamelijk functioneren, blessures in het verleden, behandelingen in het verleden, manier van trainen, wat er al gedaan wordt aan preventie en/of krachttraining, enz.

Aan de hand van de biomechanische screening (via specifieke bewegingen,…) wordt een profiel bekomen die de zwakke punten van elke loper aangeven. Die zwakke punten kunnen liggen in kracht, lenigheid, beweginscontrole of stabiliteit.

Op basis van deze biomechanische screening krijgt elke loper een individueel oefenprogramma mee met een aangepast loopschema. Dit schema zal zorgen dat de prestatie verbetert en dat er minder kans op blessures is, doordat men efficiënter kan trainen. Tijdens een tweede contactmoment worden deze oefeningen verder besproken en gedemonstreerd. Vermits een correcte uitvoering van groot belang is om tot goede resultaten te komen, zal dit gebeuren met de nodige zorg en oog voor detail.

Indien noodzakelijk kunnen er na deze sessie nog bijkomende contactmomenten gepland worden voor verdere opvolging en bijsturing.

Voor wie is het bedoeld?

Voor elke loper die eens wil weten wat de zwakke schakels zijn die lijden tot blessures. Running Smart is dus een programma voor elke loper, van beginnende loper over recreatieve loper tot competitieve loper. Running smart is een tool gebaseerd op wetenschappelijke evidentie rond de preventie van en de meest voorkomende loopblessures.

Inhoud van het pakket:

  • intakegesprek en screening (45′-60′)
  • rapport, advies en gepersonaliseerd schema
  • 1 opvolgsessie (30′) met het aanleren van de oefeningen
  • 6 maanden online coaching, aanpassingen oefenschema en loopschema
  • Extra service : Gedurende de 6 maanden coaching kan, indien gewenst, gebruik gemaakt worden van een garmin forerunner die je afstanden, snelheid (via gps) en hartslag bijhoudt en waarmee wij alles kunnen opvolgen.
  • Bepalen van de hartslagzones door middel van de Karvonen formule.
  • De prijs voor dit volledig pakket is 150 euro wat overeenkomt met 25 euro per maand.

Wenst u meer informatie over Running Smart?
Aarzel dan niet om ons te contacteren: