" A little progress each day adds up to big results "

Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen het domein van de kinesitherapie.

De manueel therapeut(e) heeft een grote vaardigheid en ervaring in het uitvoeren van een klinisch onderzoek (gewrichtstesten, spiertesten, neurologische testen, provocatietesten,…), het interpreteren van die gegevens en opstellen en uitvoeren van een adequaat behandelingsschema.
De manueel therapeut(e) probeert hierbij altijd de oorzaak van de klachten te achterhalen en die oorzaak te gaan behandelen.

Het heeft namelijk weinig zin om de symptomen weg te nemen als ook de oorzaak van het probleem niet onder handen wordt genomen.

Eén van de technieken die de manueel therapeut(e) onderscheidt van de gewone kinesitherapeut(e) zijn de manipulaties. Een manipulatie is een zachte eindstandige mobilisatie, die dikwijls gepaard gaat met een geluid, de zogenaamde ‘krak’. Deze manipulaties worden ook door osteopaten en chiropractors gebruikt, maar de meeste mensen omschrijven de technieken van de manueel therapeut(e) als zachter en aangenamer.

Andere veelgebruikte behandelingstechnieken zijn o.a. mobilisaties, oscillaties, mobiliserende technieken tijdens bewegingen, neurogene mobilisaties, stretchingstechnieken, diepe dwarse fricties, triggerpuntbehandeling, harmoniserende technieken, medische oefentherapie en trainingstherapie, stabilisatietraining, oefeningen voor het houdings – en bewegingsgevoel, coördinatieoefeningen, bewegingsadvies, rug- en nekscholing, ergonomisch advies, advies over bed en kussen, …

 

Wenst u meer informatie over onze manuele therapie?
Aarzel dan niet om ons te contacteren: